קונסטלציה

"גופינו הינו מערכת שלמה של יחסים ואפשרויות שמהדהדים את ההיסטוריה, ההווה והעתיד שלנו ושל משפחתנו. הוא מכיל קונסטלציות מרובות של יחסי גומלין בין דמויות וסיפורים שמקבלים ביטוי בחיינו היום"
ישי גסטר, פסיכותרפיסט ומנחה קונסטלציות, תלמידו של הלינגר

הגישה הקונסטלטיבית היא גישה טיפולית שפותחה ע"י התרפיסט ברט הלינגר והיא מתבססת על שילוב בין גישה מערבית לבין התבוננות שבטית על עולם התופעות (פנומנולוגיה).
ההתבוננות השבטית, מניחה שאנחנו תוצר של מה שקרה לכל השבט ולא רק להורינו, לכן אנחנו חלק ממערכת גדולה של חוויות שמוחזקת בתודעתינו. לא רק החוויות של הפרטים בשבט אלא כל מה שקורה או קרה מסביב . זוהי התבוננות סקרנית על העולם. בשילוב עם גישה דינאמית של המערב (העברה והעברה מרחבית) אנחנו מקבלים התבוננות נרחבת על עולם הרגש וביטויו בגוף.

מהן העברה והעברה מרחבית?
העברה היא מושג פסיכולוגי המתאר הפניה של רגשות מאדם אחד לאחר. בדרך כלל היא פעולה שלא נעשית במודע.
בקונסטלציה אנחנו מביאים אותה למודע, מכירים בקיים ומשתמשים בתופעה הזאת באופן רחב יותר. בקונסטלציה אנחנו למעשה מאפשרים העברה של מערכת יחסים למרחב הטיפולי תחת עיניים פקוחות, לפעמים אנחנו בוחנים העברה של יותר ממערכת יחסים אחת לאותו מרחב טיפולי.
על ידי תופעת ההעברה אנחנו יכולים להתבונן על דפוסי ההעברה הבין דורית.

הלינגר טען שאירוע שקשה להתמודד איתו יוצר חוסר איזון במערכת המשפחתית השלמה ולא רק לאדם שחווה את האירוע. אירוע כזה יוצר אירגון מחדש של המערכת.
במידה ומי שחווה אותו לא יכול להתמודד, המערכת תחפש את מי שיכול לשאת אותו הכי טוב, למערכת זה לא משנה אם זה קורה באותו דור או שניים אחר כך.
להכרה בסדר הנכון של המערכת הלינגר קרא "הסדר של האהבה".

הכרה בקיים ככלי לריפוי
בבואנו להתבונן על דפוסים, כאבים, נאמנויות שונות במשפחה, נתחיל בלהכיר את המקומות שבהם מושפעים חיינו מתהליכים של בני משפחתינו בדורות קודמים לנו.
כשתת המודע שלנו פוגש את המקור של דפוס/ מהלך/ צורת חשיבה, או בשפה הקונסטלטיבית, הכרה במה שקרה, משהו בו מתארגן מחדש ומאפשר לנו להתנהג/להרגיש/לא להיות מופעלים באופן אחר.
אחרי ההתארגנות המחודשת של תת המודע שלנו אנו יכולים להתחיל להגיב רק למה שקרה לנו ולא להגיב גם למה שקורה לנו וגם למה שקרה לדורות קודמים.

במפגש קונסטלציה על בדים אני משלבת עבודה קונסטלטיבית עם דיקור.
כשאישה עומדת על ייצוג, היא מביאה אותו בשלמותו. לא רק מחשבות ורגשות אלא גם את מצבו הפיזי.
למי שלא בקיאה ברזי הרפואה הסינית אסביר שכלי האיבחון הכי פרקטי עבור מדקרת הוא הדופק. דרכו אפשר לאבחן עולם ומלואו. מהריון, הפלה, התאהבות, כעס ועד לסכרת, מחלות לב ועוד ועוד. לכל מה שקרה לנו יש תיעוד בדופק.
הדיקור תמיד ינסה להסתמך על מה שראיתי בדופק. כשמטופלת עומדת על ייצוג הדופק שלה משתנה. הוא לא מייצג רק אותה, למעשה הוא מביא את קולו של הייצוג שלא קיבל את המענה שהיה צריך אז.
בשילוב בין קונסטלציה לדיקור אנו מביאות את שורש התנועה הפנימית במערכת שהביאה אותנו לחווית החיים הנוכחית.
היות והעבודה הקונסטלטיבית מאפשרת גישה ישירה להעברה בין דורית מתוך מחשבה שהבעיות לא התחילו בנו אלא שאנחנו חלק ממערכת גדולה שמחזיקה בתוכה גם את הפיתרון השילוב עם הדיקור בסשן מאפשר שילוב ייחודי בין טיפול רגשי לתחושות גוף וטיפול במחלות.

לקריאה נוספת  בהגיגים לחצי כאן
ל
מידע על קורס בסיס לחצי כאן

השאירי פרטים ואחזור אליך

רפואה סינית וצמחי מרפא

הרפואה הסינית מבוססת התבוננות רוחנית מאוד לצד התבוננות קלינית על מערכת החיים השלמה. המפגש כולל שיחה או תהליך חוקר/מודע וטיפול בדיקור, שיאצו וצמחי מרפא. אורך המפגש כשעה והוא מיועד למי שרוצה מפגשים בתדירות קבועה ומתאים לתהליך ארוך.

מפגשי שיח

מפגש שיחה, הכוונה וחשיבה משותפת על סיטואציות בחיים, דפוסי התנהגות, מחלות, תחושות, רגשות ובכלל מתוך התבוננות על הגוף נפש תודעה ולב כמערכת אחת שלמה בגופה של אישה.
אורכו שעה וחצי והוא מתאים למי שרוצה מפגש חד פעמי.